Manifestacija Dan najboljih je ove godine posvećen našim učenicima, dobitnicima diplome “Luča”. U ovoj generaciji polumaturanata imamo 14 lučonoša.

Uz prisustvo roditelja, nastavnika i jednog broja njihovih drugara učenicima su uručene diplome i knjige.

Posebnost ove manifestacije je i u stihovima i muzici. U kratkom programu su učestvovale: Maida Hadžimuhović, uspješna recitatorka pobjednica više takmičenja, Jana Božović, lučonoša iz prethodne generacije, sada  gimnazijalka.

Učenicima se obratila direktorica Zdenka Mišković:

„U imenu “lučonoša” ima nešto moćno i snažno. Od njih se očekuje i traži, za njima se ide. A vi imate potencijal, znanje, samosvijest i želju za učenjem. Neće vam biti teško da iskoristite mogućnosti kad nastavite dalje školovanje. Ispunite svoje snove i budite posebni. Obaveza roditelja i nastavnika je bila da se trudimo, da vas “pitamo”, da vas odgajamo,  spremimo za samostalan let. Čestitamo roditeljima na divnoj djeci koju su nam povjerili, o kojima smo zajednički svih ovih godina brinuli. Uspjeli smo, “ptići” su spremni za let. Mi smo tu da vas podržimo i poručimo da će vrata ove škole biti uvijek otvorena za vas. Budite sigurni u svoje znanje i sposobnosti, ne plašite se već idite hrabro u susret životu”.

Učenici, dobitnici diplome „Luča“ su:

  1. Pavle Brajović IXa
  2. Talija Jovanović IXa
  3. Jelena Stanišić IXa
  4. Ajša Reković IXb
  5. Vedad Vesnić IXb
  6. Marko Batrićević IXb
  7. Miona Miljanić IXb
  8. Marko Džabasan IXc
  9. Stefan Ivanović IXc
  10. Matija Crepulja IXc
  11. Bogdan Danilović IXc
  12. Milica Vukčević IXc
  13. Ena Dizdarević IXc
  14. Milica Zejak IXc

Ostavite odgovor