Bravo za Luku

Kada je naš Luka Prelević, učenik sedmog razreda, napisao prvu pjesmu, prvu priču, nije slutio kako će zavoljeti pisanje. Poslali smo neke njegove radove uredništvu ,,Prosvjetnog rada". Oni su prepoznali i nagradili njegov talenat objavljenim stihovima i knjigom, najdražim poklonom.

Majska ruža mi priča

Na tom prostranom zelenom polju nalazila se jedna crvena tačkica, a ta tačkica sam bila ja, Ruža. Svakog jutra sam se budila kao kraljica u nekoj oazi. Kupala sam se u rosi i slušala cvrkut ptica.
Međutim, nešto mi je nedostajalo, a to je bio prijatelj. Stojala sam tamo usamljena kraj ljubičica koje i nisu društvene. Ponekad dođu mladunci nekih životinja kao što su: jazavci, vučići, mladunci lisice ili mečići. Oni legnu kraj mene, a ja im pričam priče dok ne zaspu. Ali najednom dođe jedan mlad i zgodan čovjek i iščupa moj korijen iz zemlje. Tada osjetih nešto novo, slobodu.
I zahvaljujući tom čovjeku, sada se nalazim u ovom dvorcu, kraj mog jedinog prijetelja, kraj tebe princezo. I dok prolazi ovaj maj ja, sam sve srećnija i ljepša.

Zašto je meni važna moja porodica

U životu ima mnogo nepravdi, a najveća od njih je nemati svoju porodicu.
Svako dijete koje ima svoju vlastitu porodicu mora znati da je ono najsrećnije dijete na svijetu. Ja cijenim i slavim što imam dobre roditelje i sestru da niko bolju poželjeti ne može.
Porodica je ljubav, porodica pruža ljubav, uči lijepom ponašanju i obrazuje. Bez porodice dijete ne bi bilo zadovoleno.

Preporuke za čitanje

Svima koji vole da čitaju preporučujem roman „Petar i lovci na zvezde" I dio i ,,Petar i kradljivci senki II“ - Dejv Beri i Ridli Pirson. Vrlo je zanimljiova i knjiga ,,Kad sat otkuca trinaest“ - En Filipa Pirs.
Onima koji vole poletne pjesme preporučujem „Moja pjesma“ - Aleksa Šantić, „Plava grobnica“ - Milutin Bojić, a od ljubavnih pjesama ,,Santa Marija De la Salute" - Laza Kostić. UŽIVAJTE U ČITANJU!!!

Jelen

Ooo Jelene, kralju ljepote,
Ooo Jelene, iz sibirske šume,
ne bojiš se ni vuka ni pume,
Po šumi gordo hodiš
i čitavo krdo svoje vodiš.

Ptice cvrkuću o dolasku tvome,
Grane se pod tobom sve lome.
I dok stojiš tako jak i prav,
Drhti pred tobom svijet sav.

Rogovi ti snažni i oštri ko koplje,
niko tebi ravan nije,
sve su biljke pred tobom lijepe i zelene
Ooo jelene, Ooo jelene.

Ostavite odgovor