Živimo u modernom vremenu, bajke su zamijenjene igricama i kompjuterima, a priče i muziku slušamo na Mp3 uređajima, telefonima i   laptopovima.

Priča o modernoj Crvenkapi neće se odigrati u šumi, zamijeniće je gradski život, a vuk neće biti pravi zločesti,  već ljudsko biće koje će Crvenkapu pokušati da navede na pogrešan put.

Živjela je naša junakinja u ulici Kestena u predivnoj kući okružena ljubavlju roditelja. Često je posjećivala baku u drugom obližnjem gradu. Toga dana se uputila kod bake. Već neko vrijeme je na autobuskoj stanici čekala sama autobus. Iako je bila već odmakla jesen, dan je bio  sunčan i prijatan. Pogledala je na sat i vidjela da autobus kasni. Na njenom telefonu baterija je bila skoro prazna i upravo kad je htjela da  pozove baku da kaže da će kasniti, telefon se isključio. Pomisao da u okolini nema nikoga, da pada mrak i da autobus još nije stigao, ulivala je sve veći strah. Crni kombi sa zatamnjenim staklima parkirao se pored nje. Čovjek prodorna pogleda, nimalo prijateljskim glasom, ponudio joj je prevoz. Ljubazno ga je odbila, zahvalila se i počela da se udaljava. U tom trenutku, čovjek naglo izađe iz kola i na silu pokuša da je uvuče u auto, mameći je lijepim riječima. Baš tad je naišao autobus kojim se Crvenkapa vozi svakog dana. Vozač autobusa je prepoznao, pa joj je pritrčao u pomoć. Na njenu sreću, sve se dobro završilo i čovjek je priveden u policiju zbog pokušaja otmice.

Na kraju priče, naša Crvenkapica je otputovala u daleku i srećnu zemlju, bogatija za još jedno životno iskustvo.

VUK PEJOVIĆ VI-B

Ostavite odgovor