Upis u prvi razred

Djeca su naša budućnost!

I ovog prvog septembra, mnoga roditeljska srca su uzbuđena, jer su njihovi mališani krenuli prvi put prema školi. Ispeglani, čisti i dotjerani, ustreptali i srećni, zakoračili su na most koji spaja djetinjstvo i svijet obaveza. Neko se  drži za maminu suknju, drugi čvrsto steže tatinu ruku. Vesele oči i osmijesi pretvorili su se u plašljivo isčekivanje.

,,Au, što je škola zgodna”, kaže pjesnik Ljubivoje Ršumović. Tačno je da je zgodna i bajna i sjajna… Ali moraće puno puta da zazvoni školsko zvono, isto toliko puta učiteljice da se nasmiješe i mnogo da se nauči, da bi prvačići zaista shvatili šta škola znači. Naučiće, ne samo da čitaju i pišu, sabiraju i oduzimaju, nego i da pravilno odrastu, da naprave razliku između dobra i zla, samostalno rješavaju zadatke. Zato i kažemo da je prvi razred možda i najteži u čitavom školovanju.

Dragi roditelji, znamo da je ovo za Vas posebno uzbudljiv trenutak. Ali ne brinite, u naporima i težnjama da pomognete svojoj djeci, nećete biti usamljeni. Učitelj Vašeg djeteta biće Vam svakodnevno i najbliži saradnik i pružiće Vam dragocjenu pomoć mnogim savjetima.

Zato, roditelji, osmijeh na lice! Vaše mališane, naše prvačiće, čekamo spremni, da im pomognemo da pravilno odrastu, postanu svoji i samostalni. Srećno!!!

Tatjana Papan, pedagogica