Danas je u holu naše škole organizovan Dan nauke, u okviru obilježavanja Dana planete Zemlje, i prezentacija rada sekcija „Hemija je ... sve“ i „Mladi biolozi“. Mnogo radoznalih drugara je nestrpljivo čekalo da isprati sve sadržaje koje su im pripremili polaznici ove dvije sekcije, uz veliku podršku nastavnika: Ljiljane Ćetković, Slavice Matanović i Jasmina Šabotića.

Lijepa atmosfera i veliki broj posjetilaca su garancija kvalitetno pripremljenog edukativnog sadržaja i nastupa koji su privukli pažnju i pokazali veliko interesovanje mlađih drugara za nauku. Mali hemičari su izvodeći oglede „Slonovska pasta“, „Crna mamba“, „Lava lampa“, „Duh iz boce“ i „Razigrano mlijeko“ u potpunosti zaokupili pažnju učenika nižih razreda, koji nijednog trenutka nijesu krili svoje oduševljenje. Mikroskopi i posmatranje različitih djelova biljaka i algi kroz njih su bili interesantni svim posjetiocima. Učenici devetog razreda su pokazivanjem različitih životinja (zmija, kornjača, guštera i žabe) ostavljali bez daha sve mališane, koji su imali ogromnu želju da dotaknu svaku životinju i starijim drugarima postave puno interesantnih pitanja o njihovim ljubimcima. Brinuli su se polumaturanti i o zdravlju svih posjetioca pa su demonstrirali mjerenje šećera u krvi, krvnog pritiska i pulsa, kao i mjerenje visine i težine. Zidove hola su krasili i mnogi edukativni panoi koji su upotpunili bogat sadržaj pripremljen za ovaj dan. Puno toga su pripremili učenici starijih razreda, ali nijesu izostali ni članovi ekološke sekcije drugog razreda (II-a i II-b). Oni obilježavaju sve bitne ekološke datume, pa su i za danas pripremili simbolične panoe, koje su izložili u holu i sa posebnom radošću posmatrali i aktivno učestvovali u svim demonstracijama mladih hemičara i biologa.

Svi smo danas uživali u pripremljenom i mnogo toga novog naučili. Zahvalni smo Aktivu biologije i hemije i svim učesnicima pomenutih sekcija što su osmislili i pripremili ovako sadržajan Dan nauke i na pravi način promovisali ljepotu bavljenja naukom.

Image may contain: 4 people

Image may contain: 23 people, people smiling, people standing

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing and indoor

Image may contain: 8 people, people smiling, people sitting

Ostavite odgovor