Sunca i mora nikada dosta

Za uloženi trud i odličan uspjeh tokom prethodne školske godine odeljenje 9-b nagrađeno je izletom u Budvu. Škola je u sklopu nagrade obezbjedila i prevoz.

Svi smo se mnogo obradovali što ćemo imati priliku da taj jedan savršen zimski dan provedemo u prirodi zajedno.
Krenuli smo oko 8 časova i stigli do mora za nekih sat vremena. Svi zajedno smootisli do Mogrenske plaže, gdje smo imali predivan pogled na more i fantastičan prirodni aranžman za zajedničke  fotografije. More mirno, nevjerovatno plavo pružilo se pred nama, sunca u izobilju. Šta da se radi nego da se uživa.

Kasnije smo prošetali  Starim gradom. Iako je većina učenika već obišla ovaj grad, nije nam zasmetalo da to ponovimo. Onima koji nisu prije posjetili ovo drevno zdanje, ovo je bila idealna prilika da se upoznaju sa  kulturno-istorijski spomenicima, razgledaju venecijanski stil gradnje, uske ulice i kuće od kamena. Nezaobilazna je bila  ljetnja pozornica, gdje se ljeti igraju predstave i organizuju pjesničke večeri. Tu smo zauzeli mjesta i  prepričavali legende  koje znamo o nastanku Budve.

Na šetalištu smo naišli na ogromnu tablu na kojoj su turisti zapisivali želje. "Krede u ruke", uzviknu Ilija. I svi pristupismo tabli ispisujući svoje želje nadajući da će se ostvariti. Ono što smo svi poželjeli je da ostanemo prijatelji zauvijek iako se dan našeg rastanka i devetogodišnjeg druženja bliži.

Krenuli smo ka Podgorici oko 14 časova, zimsko je vrijeme, dan kratko traje. Ali to što moramo da napustimo ovo predivno mjesto ne kvari nam raspoloženje. Puni utiska o prelijepom danu provedenom na Primorju vraćamo se našoj Podgorici i našim obavezama. Zahvlni smo što naš uspjeh nije ostao nezapažen.

Reporter,

Marija Stanišić 9-b

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen. Obavezna polja su označena *