Dugo iščekivano putovanje

Dugo iščekivan put, nekima od nas dobro poznata maršuta, a nekima baš i ne.  Sjajno  raspoloženje je garancija za dobar provod. ,, Za mlade je putovanje dio edukacije, za stare dio iskustva“- Francis Bakon. Mi smo ovaj  savjet u potpunosti ispoštovali.

Detaljan plan putovanja dobili smo sedam dana ranije. Naša avantura je počela  17. 09. 2018. u sedam sati ujutro (neki od nas nijesu ni spavali od uzbuđenja). Čim smo se smjestili u autobus, zaputili smo se ka Novom Sadu uz pratnju razrednih starješina.  Prva pauza je bila motel Krstac u Mojkovcu. Poslije ove manje pauze nijesmo nigdje stajali do granice. U autobusu je vladala savršena atmosfera, cijelim putem među nama mogla se čuti pjesma uz pratnju viceva. Sljedeća stanica je bio nadaleko poznat Manastir  Mileševa. Podigao ga je Stefan Vladislav u 13.vijeku u blizini Prijepolja. U njemu se nalazi ikona Bijeli anđeo. Kad smo obišli manastir imali smo vremena da uživamo pored rijeke Mileševke i napravimo nekoliko fotografija.

aaaaaaaa sssssss

 

Kasno uveče stigli smo u hotel ,, Stari Krovovi“. Smjestili smo se u sobe, imali smo kratku pauzu, a zatim smo otišli na večeru. Poslije večere smo imali žurku.  Sjutradan smo uz pratnju vodiča obišli tvrđavu Petrovaradin, a kasnije smo prošetali po centru Novog Sada.  Vratili smo se u hotel, ručali i nakon pola sata odmora ponovo smo otišli u centar grada. Imali smo sat i po vremena da obidjemo dijelove grada koje nijesmo uspjeli prije podne. Bilo je i to malo vremena za razgledanje raskošne arhitekture Novog Sada. Kada smo obišli sve što smo htjeli, vratili smo se u hotel. Poslije večere imali smo žurku.

Nakon provedena dva dana u Novom Sadu, rano ujutro poslije doručka napustili smo hotel i zaputili se ka Beogradu. Vožnja je trajala sat vremena. Prva stanica u Beogradu su bili stadioni "Partizana" i "Crvene Zvezde", a kasnije i Hram ,,Svetog Save“.  Hram ,,Svetog Save“ je najveći pravoslavni hram na Balkanu i jedna od najvećih pravoslavnih svetilišta na svijetu. Kada smo posjetili ove znamenitosti, zaputili smo se ka hotelu ,,Srbija“. U njemu smo boravili preostala dva dana. U popodnevnim časovima otišli smo na Kalemegdan, gdje smo imali priliku da čujemo i vidimo nešto novo io nazivu ovog parka i spominicima smještenim u njemu. Poslije smo imali slobodno vrijeme u Knez Mihajlovoj ulici. Slobodno vrijeme smo iskoristili na najljepši mogući način. Kupili smo rođendanski poklon našoj drugarici. Tačno u ponoć smo je obradovali sjajnim iznenađenjem. Time smo i ovu ekskurziju obogatili za jos jedno divno sjećanje.

hhhhhh

Četvrtog dana odlučili smo da svoje vrijeme i pažnju posvetimo životinjama, koje su dio zološkog vrta ,, BeoZoo“. Vidjeli smo veliki broj životinja iz različitih djelova svijeta. Poslije provedena dva sata u zološkom vrtu prošetali smo još malo  po centru grada. U 17 h smo otišli u Ušće shooping centar, u kojem smo vidjeli dosta nama poznatih ličnosti.  Ispred shooping centra smo razmijenili naše utiske i krenuli ka hotelu. Poslije večere imali smo posljednju žurku.

Rano ujutro, smjestili smo kofere u autobus i otišli na doručak. Nakon jela krenuli smo ka Podgorici, ali ovaga puta potpuno drugačijom maršutom. Prva pauza u putu bio je spomenik Šumarica u Kragojevcu. Tom prilikom imali smo priviljegiju da budemo dio tima koji će neobavezno odati počast našim hrabrim prijateljima i drugarima odanim svojij zemji. Njima je posvijećeno jedno divno djelo  napisano od strane,  poznate autorke, Desanke Maksimović. Ručali smo u motelu ,,Sunce“.  U Podgoricu smo stigli u večernjim časovima . Ispred škole su nas dočekali roditelji i direktorica.

Ekskurzija je prošla baš onako kako smo očekivali i svima će ostati u lijepom sjećamju. Ocjena od jedan do pet, svi uzvikujemo ŠEST!!!

ddddddd ffffffff

ggggggg jjjjjjjj

 

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen. Obavezna polja su označena *