Od ideje do proizvoda!

Naša škola je i ranijih godina implementirala aktivnosti vezane za preduzetničko učenje ali je ove godine uključila ovaj predmet kao izborni predmet u osmom razredu.

"Ne morate biti veliki da biste počeli, ali morate početi da biste bili veliki" , rekao je Zig Ziglar, legenda prodaje i ličnog razvoja, koga danas mnogi uspješni preduzetnici smatraju za najboljeg motivatora za dobar biznis.

“Brainstorming“ ili model lijevka bio je polazna tačka našeg učenja.  Ovaj metod je idealan način za radikalno rjšavanje i poslovnih problema. Sve ideje su dobrodošle, pa čak i one naizgled besmislene, a mjesta kritici nema. Cilj brainstorminga je da se bez ustezanja iznesu mišljenja o određenom problemu ili temi o kojoj se govori. Smisliti nešto originalno i novo nije uvijek lak posao. “Mozgati” možete samostalno ili u grupi. Krajnji cilj je kvalitetna ideja ili rješenje - grupni ”brainstorming”. Tako se i došlo do zanimljive ideje o izradi ukrasnih kutija potrebnih u svakom domaćinstvu za sklanjanje sitnica koje znaju napraviti nered u svakoj prostoriji.

U proces su bili uključeni učenici 8-a odjeljenja ali su im se ubrzo priključili i drugari iz 8-b. Svaki učenik je dao svoj doprinos. Neko se bavio prikupljanjem kutija, organizacijom nabavke potrebnog materijala, neko pripremom za oblikovanje, dizajniranjem proizvoda, neko samom izradom ili plasiranjem na tržište.

Pod sloganom “Od ideje do proizvoda” krenula je obrada poklon kutija koje su na Novogodišnjem bazaru sami prodavali, a novac donirali svojim drugarima kojima je pomoć potrebna.

w r e

Pripremnu radionicu za ove aktivnosti sprovela je naša pedagogica Tatjana Papan. Cilj radionice je bio jačanje timske atmosfere.

r w e

Preduzetničko učenje osmaci su rado izabrali i nijesu se pokajali. O tome najbolje svjedoče njihova nasmijana lica na fotografijama dok izrađuju kutije tehnikom dekupaž.

yx rt nb ćč cv aq   as đ

yxc vbn

 

 

Ostavite odgovor