I korisno i zabavno

Posjeta vrtnom centru „ Ekoplant“, 15.02.2017. godine

    2 5

Uvijek se obradujemo kad idemo na izlet. Škola je naša druga kuća. Tu se osjećamo lijepo i prijatno, ali priroda, svjež vazduh, dobri ljudi, to je ono što nas veoma raduje. To su trenuci kada su sve naše školske brige pretočene u radost i zadovoljstvo.

Ovoga puta išli smo u posjetu vrtnom centru „Ekoplant“. Uz očekivanu zabavu radovali smo se i sticanju novih znanja.

I tako je 15.februara 2017. godine razdragana družina krenula ka  vrtnom centru. Sam prilaz tom lijepom prostoru bio je veoma neobičan i lijep. Veliki broj raznovrsnih biljaka dočekao nas je na jednom mjestu. Gostoprimljive radnice povele su nas u obilazak. Uživali smo posmatrajući voćke i ukrasne biljke. Iako smo bili pričljivi, radoznalo smo slušali poučna objašnjenja naših domaćina. Radnice su sa ljubaznošću i velikom voljom prenosile svoja znanja i saopštavale korisne informacije. Saznali smo kako iz sjemena nastaje biljka, ali i kako se iz saksije presađuje u zemlju. Dale su nam savjete i pokazale koje biljne vrste bi bile pogodne da obogate naše školsko dvorište.

Posebno smo bili oduševljeni prostorom koji je bio ispunjen različitim vrstama maslina. Naravno, prednjačila je ona iz Bara, stara preko trista godina.

Sve vrijeme provedeno među biljkama učinilo nas je veoma srećnim. Zadovoljni i sa osmijehom na licima vratili smo se sa izleta. Bogatiji za jedno novo iskustvo uputili smo se prema našim domovima sa željom da ovaj doživljaj što prije ispričamo ukućanima.

                                                                                                                                                                                                                       ldar Hasanović V-b

4 3 1

Ostavite odgovor