Izložba povodom Dana oslobodjenja Podgorice

 

Drugi svjetski rat u mnogome je obilježio modernu istoriju Podgorice. Podgorica je pretrpjela nepovratnu štetu – grad je uništen, a hiljade ljudi je stradalo. 19. decembra 1944. godine Podgorica je oslobođena, a ovaj datum se i danas slavi kao Dan opštine. Upisan u istoriju ovog grada, 19. decembar i danas zrači kao snažan simbol slobode.

Povodom Dana oslobođena Podgorice, 19.decembra u holu Škole održana je izložba fotografija. Hronološki su izložene fotografije  Podgorice kroz istoriju i fotografije moderne savremene Podgorice kakva ona danas jeste. Zanimljiva arhitektura nekad i sad predstavljena je kroz svojevrsnu panoramu Stare varoši, mostova, parkova, istorijskih spomenika, kulture, trgova...

Učenici i članovi geografske i likovne kulture su bili veoma kreativni i potrudili se da na najočigledniji  način  prikažu  “odrastanje” naše Podgorice. Fotografije su izložene na panoima u holu Škole.

Istim povodom organizovana je i priredba čiji su akteri bili učenici različitih uzrasta, koji su na kreativan i emotivan način pokazali ljubav prema svom gradu.

Da se ne zaboravi važno iz istorije Podgorice pomogao nam je i naš dragi gost Danilo Burzan, novinar i publicista, svojim interesantnim pričama o prošlosti našeg grada. Kroz interaktivni dijalog zabavili su se i učenici i naš gost.x c cv

 

Reporteri: Elmina Purišić I Ivana Radović VIII-b

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti objavljen. Obavezna polja su označena *