Više jezika - više prijatelja

Evropski dan jezika se obilježava radi skretanja pažnje javnosti na lingvističko bogatstvo starog kontinenta, kao i na potrebu učenja stranih jezika, kako bi se u većoj mjeri cijenila vrijednost i prednosti različitih kultura. Evropa je bogata jezicima – postoji ih preko 200 i još ih se više govori među građanima čije su porodice porijeklom sa drugih kontinenata. To je važan resurs koji treba priznati, koristiti i njegovati.

 

 

hello vise

U holu naše škole organizovan je program povodom proslave Dana jezika. Voditelj programa je bio Pavle Brajović, učenik šestog razreda.

Učenica osmog razreda, Nikolina Ljuljđuraj je pjesmom '' l'italiano ''započela ovaj program.

Poslije nje su nastupili učenici osmog razreda koji su govorili o praznicima u Italiji. Milica Zejak i Atena Vujošević su objasnile kako se slavi  " Danu zahvalnosti "; povodom istog praznika su i organizovale kratak kviz.

Naši dragi petaci su se predstavili kratkom predstavom o hrani u Engleskoj.

Danilo Perić (VII-b) nam je rekao nešto o prazniku Patricks day. Za njim su nastupile učenice sedmog razreda, Staša Bojanović i Nađa Dragišić - predstavile su ''Noć vještica''.

a0  a8

I najmladji učenici škole stranih jezika su izveli svoju tačku i svoje znanje stranog jezika začinili osmjesima.

a

Nešto više i preciznije o patuljcima objasnila je Laura Kentera, učenica sedmog razreda.

Šta sve u Engleskoj donosi nesreću predočile su nam Una Gužvić, Marija Đurović, Danica Kovačević, Aleksandra Marić i Sofija Vujošević.

a6 a5

Drugari iz drugog razreda nestrpljivo su čekali svoj red i izveli zanimljivu koreografiju.svoju koreografiju uljepšali su odličnim izvođenjem.

a4

Ostavite odgovor