Domaćin za primjer, Radio Crne Gore

"Gostoprimstvo se drži u Crnoj Gori još u potpunom značenju te riječi. Svaki se veoma raduje i drži za čast da dočeka i ugosti gosta. Ako gosti polazeći od kuće đe su noćili izbace koju pušku da pokažu kako su dočekom zadovoljni, domaćin je presrećan i pun radosti. Nije rijedak slučaj kad putnik zaište vode da ugasi žeđ, da mu iznesu vina".

Tako je o crnogorskom gostoprimstvu zapisao Vuk Karadžić u Etnografskim spisima o Crnoj Gori.

Značenje ovih riječi shvatili su članovi literarne družine kja se 20. maja zaputila ka Radiu Crne Gore.

Očekivali smo nova znanja i nova iskustva, a dobili mnogo više. Na vratima ove kuće dočekala su nas mnoga nasmijana lica. Kao da su stigli neku dugo čekani važni gosti. U svojoj kacelariji dočekao nas je ni manje ni više nego direktor Radia Crne Gore, gospodin Radojica Bulatović. Srdačno nas je pozdravio riječima da su djeca njegovi najmiliji gosti. Zato je za nas priredio čitav program. Pošto smo se lijepo počastili sokovima, uputili smo se u obilazak ove važne kuće. Uslijedila je prava avantura: obilazak studija, gluve sobe, prostorija za montažu... A onda i iznenađenje za sve nas, snimili smo emisiju za Hroniku Podgorice, u kojoj smo govorili o našim literarnim angažmanima.

I to nije sve. Tada nas je naš ljubazni domaćin odveo u prostorije Televizije, gdje smo imali priliku da obiđemo prostorije za snimanje Nacionalnog dnevnika i Jutarnjeg programa.

Ispraćeni lijepim riječima i srdačnim pozdravima otišli smo puni utisaka. Nadamo se novim susretu i saradnji.

Reporteri VI i VII razreda

a g h j l č d fr tu v y x wq v u y x wq t s r q n m l j h g f e

Ostavite odgovor