Vještine za adolescenciju

29.10.2015.g.

Danas je u našoj školi počela realizacija projekta „Vještine za adolescenciju“. Radionice su počele da se realizuju u sedmom i osmom razredu. Realizatori projekta su: Tatjana Papan,pedagogica, Danka Rosandić,nast. hemije, Slavica Matanović,prof. biologije, Tatjana Kumro Škuletić,prof. engleskog jezika i Aleksandra Mijušković,prof.muzičke kulture.

”Veštine za adolescenciju osmišljene su kao odgovor na stalne promjene u dinamici odnosa između dmece i roditelja i pomažu stvaranje iskustava za pamćenje, povoljnih prilika i pozitivnih odnosa koja su djeci potrebna kako bi postali brižni, sposobni članovi zajednice koji pružaju svoj doprinos njenom napretku.”

Ciljevi programa

Angažovanje učenika, porodica, škola i zajednice u cjelini u kreiranje pozitivne atmosfere za nova iskustva u učenju, zasnovana na brižnim odnosima, visokim očekivanjima i značajnom uključenju u aktivnosti. Stvaranje prilika za učenike za sticanje emotivnih i socijalnih vještina potrebnih za zdrav i produktivan život. Stvaranje prilika za učenike da u praksi pokazu građansko vaspitanje putem saradnje i zajedničkog rada sa drugim članovima. Jačanje veza i posvećenosti djece uspjehu porodice kao cjeline, pozitivni  vršnjački odnosi u školi i zajednici. Promocija zdravog pristupa životu, oslobođenog štetnih uticaja upotrebe nikotina, alkohola i droga.

 

Ostavite odgovor