Učitelji sade sjemenke znanja

a

Svjetski dan nastavnika se obilježava 5. oktobra. Proglasio ga je UNESCO 1994.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana nastavnika je da se pruži podrška nastavnicima u obavljanju njihovih odgovornih zadataka, isticanje važnosti rada svih prosvjetnih radnika i njihovog utjicaja na razvoj društva u cjelini, ali i samog obrazovanja čiji su oni nosioci.

b

 

Na svoj dan nastavnici se sjećaju velike važnosti svog poziva za razvoj čovjeka i društva u kojem žive i nadaju se da će njihov status i mjesto u društvu biti u skladu s teškom misijom koju obavljaju.

Kvalitetno obrazovanje pruža nadu i obećanje boljeg životnog standarda. Nema jačeg temelja za trajni mir i održivi razvoj od kvalitetnog obrazovanja koje pružaju dobro obučeni, cijenjeni, podržavani i motivisani prosvjetni radnici.

Ovaj Svjetski dan, poziva prosvjetne radnike nastavnike da unaprijede i prihvate što bolju edukaciju, kao i trajni profesionalni razvoj i podršku.

Srećan vam Svjetski dan nastavnika - puno zdravlja, energije, strpljenja i kreativnosti u radu, spretnosti i mudrosti u nošenju sa izazovima današnjice kao i puno uspjeha u radu s djecom.

 

Prosječan učitelj govori.

                          Dobar učitelj objašnjava.

                            Izvrstan učitelj pokazuje

                              Vrhunski učitelj inspiriše.

c

 

Vaša pedagogica

Ostavite odgovor